Nov
19
6:00 PM18:00

Kan man rita en roman?

892c2c3d8a4b8ab14afdc71ccfc76e4e.jpg

Henrik Bromander och Malin Biller pratar om gränslandet mellan tecknade serier och skönlitteratur. Hur tänker man som serieskapare när man ska skriva sin första roman?
Varför gör man det ens? Vad finns det för fördelar med den grafiska romanen och vad kan gå förlorat i texten?

mitt pressfoto.jpg


Malin Biller och Henrik Bromander är två av Sveriges mest intressanta serieförfattare just nu. Möt dem i ett samtal om den grafiska romanens möjligheter.

View Event →
Nov
19
4:00 PM16:00

Räds inte mörkret – ett samtal om att skriva skräck

 

Christin_Ljungqvist_1.jpg

I mer än tvåhundra år har författare sökt sig till det mörka och skrämmande för att utforska naturens och människans väsen. Mats Strandberg och Christin Ljungqvist är två svenska författare som hittat inspiration i skräcklitteraturen. 

strandberg_mats_34.jpg

Mats Strandberg frammanar i Stephen Kings anda onda världar som bryter in i det mest vardagliga. Christin Ljungqvist skriver i en gotisk tradition om mänskliga relationer på gränsen till det övernaturliga. Möt dem i ett samtal om skräckromanens lockelser. 

View Event →
Nov
19
3:15 PM15:15

Ljudverket Skuggorna

Konstnärerna och syskonen Helena och Henrik Persson har specialbyggt ett ljud- och konstverk för GBG Romanfestival inspirerat av Maria Gripes böcker i skuggserien. Verket kommer att gå att besöka i ett separat rum på festivalen. 

Under den här programpunkten talar vi med Helena och Henrik om deras verk. 

View Event →
Nov
19
2:00 PM14:00

SKUGGORNA – ett samtal om MARIA GRIPEs författarskap 

 

Helena_Dahlgren.jpg
Mattias4©CarinaGran.jpg
2016-03-03-urban-1960.jpg

Maria Gripes författarskap är älskat av många, ständigt redo att upptäckas av nya läsare. Hennes berättelser är ofta suggererande och psykologiskt oroande. Både det vardagliga och det fantastiska – med gotiska drag – ryms i hennes författarskap. Vad har andra författare tagit fasta på, och fört vidare, ur hennes värld? Vad i hennes böcker gör att de fortfarande är relevanta? Och hur uppfattas Gripes böcker av barn som läser henne idag? Det sista håller forskaren Martin Högström på att undersöka. Han medverkar i samtalet tillsammans med Helena Dahlgren, bokbloggare som spenderade rasterna på lågstadiet instängd i ett torkskåp läsande Skuggserien. Samtalet modereras av Mattias Hagberg.

View Event →
Nov
19
1:00 PM13:00

Hur tänker förlagen? Med Håkan Bravinger

GBG Romanfestival gästas av Håkan Bravinger, förläggare på Norstedts. Förlagen får varje år in ett stort antal obeställda manus. Hur går de tillväga för att välja bland dem? Vilka är de vanligaste misstag den som skickar in ett manus till ett förlag bör undvika? Om dessa och liknande frågor samtalar Håkan Bravinger med Martin Engberg.

 

Den som vill ha några minuter i enskildhet med Håkan Bravinger för att berätta om sitt bokprojekt kan höra av sig till festivalen (engberg.martin[at]gmail.com). Håkan finns på plats både under lördagen och söndagen. 

Foto: Nadja Hallström

Foto: Nadja Hallström

View Event →