Back to All Events

Presentation av Leif Holmstrands verk Mary Mold

Mary Mold är konstnären och författaren Leif Holmstrands bakvända hyllning till Mary Shelly och monstret. Skulpturen består av en liggande svart textil kroppfylld med svart tagel och plast som vilar på en liten ö av samma material. 

Leif Holmstrand har lång rad verk och utställningar bakom sig. I sin konst undersöker han ofta den monstruösa kroppsligheten, i positiv bemärkelse, och ifrågasätter det köttsliga subjektets gränser – och därmed världens. Han ställer frågor om förgänglighet och död. Vilket också kan sägas vara utgångspunkten för Mary Mold.

GBG Romanfestival visar detta verk i ett separat rum. Och under den här programpunkten pratar han om verket med Martin Engberg.

Foto Arash Arfazadeh

Earlier Event: November 3
Ingen människa utan monster 
Later Event: November 3
Dystopin som räddning