Back to All Events

Tvåhundra år med Frankenstein  

Frankenstein har blivit sinnebilden för den galna vetenskapsmannen som tror sig vara gud men vars experiment går över styr. Istället för en idealmänniska skapar han ett monster som inte bara hotar sin skapare utan hela mänskligheten. Vad fick Mary Shelleys att skriva skräckromanen Frankensteins monster, 1818? Och vad är det i romanen som gör den lika aktuell idag som när den skrevs för två hundra år sedan?

Litteraturvetaren Yvonne Leffler belyser hur berättelsen om Frankensteins monster har format vår syn på vetenskapens möjlighet och risker, samtidigt som den blivit en av våra mest kända skräckberättelser.

Samtalet följs ett modererat samtal där Leffler svarar på frågor som uppkommit under bokcirkeln, se ovan. Och då medverkar även Sofie Jansson och Martin Engberg. 

Foto yvonne Leffler: Johan Wingborg

Earlier Event: November 4
Välkommen!
Later Event: November 4
Det svenska romanundret