Back to All Events

SKUGGORNA – ett samtal om MARIA GRIPEs författarskap 

 

Helena_Dahlgren.jpg
Mattias4©CarinaGran.jpg
2016-03-03-urban-1960.jpg

Maria Gripes författarskap är älskat av många, ständigt redo att upptäckas av nya läsare. Hennes berättelser är ofta suggererande och psykologiskt oroande. Både det vardagliga och det fantastiska – med gotiska drag – ryms i hennes författarskap. Vad har andra författare tagit fasta på, och fört vidare, ur hennes värld? Vad i hennes böcker gör att de fortfarande är relevanta? Och hur uppfattas Gripes böcker av barn som läser henne idag? Det sista håller forskaren Martin Högström på att undersöka. Han medverkar i samtalet tillsammans med Helena Dahlgren, bokbloggare som spenderade rasterna på lågstadiet instängd i ett torkskåp läsande Skuggserien. Samtalet modereras av Mattias Hagberg.

Earlier Event: November 19
Hur tänker förlagen? Med Håkan Bravinger
Later Event: November 19
Ljudverket Skuggorna