Khaled Alesmael är journalist och författare, född i Syrien. Han är prisbelönt för sitt arbete i radio och teve i Damaskus, Beirut, Amman, Kairo och Istanbul. Efter flykten till Sverige fick han permanent uppehållstillstånd 2015. Han har arbetat på Uppdrag granskning och gjort reportage för Konflikt i P1 och tidningen Ottar. 2018 debuterad han som författare med Selamlik, en roman om flykt och rädsla, men också kärlek och lust. 

Åsa Arping är professor i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet. Hon har framför allt forskat om svensk 1800-talslitteratur och om samtidslitteratur med klasstematik. För närvarande avslutar hon sin del av forskningsprojektet Swedish Women Writers on Export in the 19th Century, där hon undersöket Fredrika Bremers framgångar i USA i mitten av 1800-talet.

Andrea Castro är professor i spanska vid Institutionen för språk och litteraturer, vid Göteborgs universitet. Hennes huvudsakliga forskning handlar om 1800-talets latinamerikanska litteratur. Hon forskar även om nutida latinamerikansk litteratur och om litteraturdidaktik. Hon har en podcast om poesi på spanska som heter Poesía al Paso Podcast.

Ingrid Elam, född 1951, är professor i litterär gestaltning vid Göteborgs universitet. Hon har varit kulturchef på tidningarna iDag, Göteborgs-Posten och Dagens Nyheter och är verksam som kritiker i olika media. Hennes senaste bok är Jag. En fiktion, en essä om jaget i litteraturen. 2017 var hon ordförande i Augustjuryn för skönlitteratur, och är – enligt egen utsago – en lysten romanläsare.

Sara Bergmark Elfgren är författare. Hennes senaste roman är Norra Latin. Hon ligger även bakom poddserien De dödas röster, som blev en enorm succé bland lyssnare och kritiker. Debuten Cirkeln, som hon skrev tillsammans med Mats Strandberg, har översatts till tjugofem språk. Hennes verk har nominerats till Nordiska Rådets barn-och ungdomslitteraturpris, Augustpriset och Prix Europa. Just nu arbetar Sara Bergmark Elfgren bland annat med Ghost Giant, ett VR-spel för Playstation, tillsammans med Göteborgsstudion Zoink Games och med pjäsen Oscar Liljas försvinnande för Malmö Stadsteater. 

Martin Engberg är född 1974 och bor i Göteborg. Han har gått författarutbildningen Litterär gestaltning och varit redaktör för Ord&Bild. Hans senaste roman är En enastående karriär som utkommer i pocket december 2018. Tillsammans med Mattias Hagberg är han den drivande kraften bakom GBG Romanfestival.

Monika Fagerholm är en finlandssvensk författare som är född i Helsingfors. Hon romandebuterade 1994 med den lovordade Underbara kvinnor vid vatten. Alla hennes böcker har kommit ut i översättning på flera språk. Som författare debuterade Monika Fagerholm redan 1987 med Sham, en serie prosastycken. Hon fick Svenska Akademiens nordiska pris 2016. Samma år blev också Lola uppochned tv-serie i sex delar. Hon bedriver också handledning i egen skrivarskola.

Kristofer Folkhammar skriver prosa, poesi och litteraturkritik. Han debuterade 2011 med romanen Isak & Billy, som följdes av diktboken När han kysste mig förlorade jag allt 2012. 2015 publicerades den uppmärksammade Magisterlekarna – en sodomitisk melodram. 

Mattias Hagberg, född 1975, är kulturjournalist och författare. Syndavittnet är hans tredje roman. Tillsammans med Martin Engberg är han den drivande kraften bakom GBG Romanfestival.

Leif Holmstrand, född 1972, är författare och konstnär, bosatt i Malmö. Han debuterade yrkesmässigt med utställningen "När jag var en liten flicka" och diktsamlingen ”Stekelgång” samma år, 2002. Genom åren har han publicerat ett trettiotal böcker: diktsamlingar, romaner, essäistik, experimenttext och artist's books, och ungefär lika många utställningar samt performanceverk. Hans romaner Tjuvklyftan (2013), Städer som inte är städer (2015) och Förkylningen (2017) bygger och binder ihop en egen värld, utpressad i ett smutsigt och vackert utanför, där även rimmad vers börjar hitta sin plats. 

Sofie Jansson är poet från början, publicerad i ett tiotal antologier och har även flirtat med film och teater.  Hon har lett skrivgrupper och skrivkurser sedan 1994 och haft skrivpedagog som huvudsakliga yrke sedan 2006. Numera ägnar hon även tid åt konstnärliga masterstudier i kreativt skrivande och sitter i styrelsen för både Göteborgs Litteraturhus och Wikimedia Sverige.

Judith Kiros är kulturskribent.

Yvonne Leffler är professor i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet. Hon har framför allt forskat om svensk 1800-talslitteratur, skräckberättelser och populärlitteratur. För närvarande avslutar hon sin del i forskningsprojektet Swedish Women Writers on Export in the 19th Century, där hon undersöker Sveriges internationellt mest framgångsrika författare under mitten och slutet av 1800-talet, Emilie Flygare-Carlén. Hon avslutar just nu också en studie av nutida Skandinavisk skräckfiktion.

Maja Lundgren född 1965 i Stockholm, debuterade 1993 med romanen Sprickan i ögat , 2001 utkom romanen Pompeji, 2007 kom den omskrivna samtidsskildringen Myggor och tigrar som följdes av Mäktig tussilago 2010 . Lundgren är även verksam som kulturskribent och översättare från engelska och franska.

Jerry Määttä är docent i litteraturvetenskap vid Uppsala universitet. Han disputerade 2006 på en avhandling om science fiction i Sverige, Raketsommar. Sedan dess har han bland annat forskat om litterära priser och belöningar, om katastrofberättelser och om postapokalyptiska berättelser. För närvarande redigerar han en antologi om växter i science fiction, inte sällan monstruösa och gränsöverskridande sådana, som han skrivit tillsammans med forskare i USA och Japan. 

Jessica Schiefauer har tre romaner bakom sig, varav de mest kända är Pojkarna (belönad med Augustpriset och Stora Ljudbokspriset, dramatiserad 2013 och 2017 samt  filmatiserad 2016)  samt När hundarna kommer (belönad med Augustpriset, Spårhunden-priset och Stora Ljudbokspriset). Senast aktuell med radionovellen "Barnen som lekte i Hinternasswald" (nominerad till Sveriges Radios novellpris 2018) och kommer i höst med en radioteater-följetong i P3. Hon är också verksam som föreläsare, översättare och moderator.

Ragnar Strömberg, född 1950, är uppvuxen och bosatt i Göteborg. Hans författarskap är mångsidigt: han är kritiker, essäist, romanförfattare och dramatiker, men framför allt är han lyriker. Han debuterade 1975 med diktsamlingen Utan önskningar som följdes av en rad nya samlingar – bland andra Som ett folk (1976), Den levande spegeln (1983) och Munnens bok (1988). På 1990-talet fick han ett andra genombrott som lyriker med den så kallade Catullustrilogin. Efter fjorton års uppehåll återkom Ragnar Strömberg hösten 2014 med I ditt hjärtas sista slag.  

Mats Söderlund  är poet och författare, uppvuxen i Skellefteå. Han debuterade 1992 med diktsamlingen Det står en pöbel på min trappoch har sedan dess skrivit ett femtontal diktsamlingar, romaner, essäer och vunnit flera priser. Han har ett djupt rotat engagemang för klimat- och miljöfrågor. Han arbetar just nu med Ättlingatrilogin, en serie romaner som utspelas i en nära framtid. Än så länge har två delar utkommit: Hotet och Kampen

Jerker Virdborg är född 1971 och bosatt i Stockholm. Som ung studerade han litteratur-, film- och konstvetenskap och i 25-årsåldern började han skriva prosa. Efter debuten med novellsamlingen Landhöjning två centimeter per natt 2001 utkom året därpå romanen Svart krabba som tilldelades tidningen Vi:s litteraturpris och översattes till sju språk. Han har därefter publicerat romanerna Försvinnarna (2005), Mannen på Trinisla (2007), Kall feber (2009), Staden och lågorna (2012) samt Sommaren, syster (2017). Han intresserar sig mycket för skönlitteraturens position i den samtida offentligheten och följer också den inrikespolitiska debatten på nära håll. Därutöver är han fascinerad av medeltidshistoria, auktioner, modernistisk arkitektur och vintageklockor. Han driver också en litterär scen i Röda rummet på Berns i Stockholm och skriver regelbundet krönikor i Dagens Nyheter.